El MoraBanc Andorra segella la permanència a l’ACB amb una gran festa contra el Barça (108-92)

Amb quatre victòries de marge respecte al descens a tres jornades per al final, el MoraBanc Andorra ha segellat aquest diumenge la permanència a l’ACB després de sumar la 12a victòria de la temporada davant el Barça de Roger Grimau. El conjunt del Principat, dominador del partit en molts trams, acabaria dictant sentencia en l’últim quart amb un 33-18 de parcial. Rafa Luz, MVP dels tricolor amb 11 punts, 4 rebots, 8 assistències i un 21 de valoració. A destacar també els 20 punts de Harding, els 15 d’Okoye o els 14 de Montero i Andric.

Una festa abans, durant i sobretot després del partit. Això és el que s’ha viscut aquest diumenge a la Bombonera en una jornada festiva que ha acabat de la millor manera possible: amb la permanència del MoraBancAndorra a l’ACB una temporada més. Davant d'un rival tan potent, l'equip del Principat era conscient de les dificultats del repte però els de Natxo Lezkano, tirant del talent de molts dels seus jugadors, sabrien jugar les seves cartes davant un Barça desgastat per la seva batalla amb l’Olympiacos per una plaça a la Final Four de l'Eurolliga.

L’enfrontament començaria amb alternances en el marcador i amb un MoraBanc Andorra vivint del talent de Jerrick Harding. Els tricolor, asfixiant en defensa al Barça, agafarien el comandament del partit arribant a tenir una màxima de cinc punts (17-12). Un temps mort de Roger Grimau i l’aparició de Rokas Jokubaitis faria reaccionar als seus (20-17) però el MoraBanc seguiria controlant el partit (26-20) fins al 28-24 al final d’un gran primer quart.

A l’inici del segon acte el Barça passaria a viure del talent exterior de Joel Parra que amb dos triples consecutius posaria l’empat a 30 en el marcador però l’equip de Natxo Lezkano no s’arrugaria. Arribaria el moment de Jean Montero. El dominicà, agafant el relleu de Jerrick Harding, apareixeria en el partit per deixar un +8 (43-35) en el marcador davant un Barça més fatigat i amb James Nnaji expulsat després de rebre dues antiesportives. La diferència aniria en augment amb el pas dels minuts fins al punt de tancar la primera meitat amb un +12 gràcies a un triple final de Jerrick Harding que ensorraria la Bombonera (55-43).

Però després de passar pels vestidors el MoraBanc sortiria adormit i, malgrat arribar a tenir un +13 després d’un triple d’Okoye, el Barça reaccionaria amb els triples novament de Joel Parra i amb una zona que li complicaria la vida al conjunt del Principat. Un 5-13 de parcial deixaria un ajustat 60-56 però aleshores apareixeria Tyson Pérez amb sis punts consecutius per tornar a deixar el +10 en el marcador (66-56). Però l’equip de Roger Grimau, sense Jabari Parker expulsat després de rebre una antiesportiva i una tècnica, tornaria a fer un pas endavant fins al punt de capgirar el marcador (70-72). 75-74 al final del tercer quart.

Les forces s’igualarien a l’inici de l’últim quart (86-86) però quan més calent estava el partit apareixeria un convidat sorpresa. Amb un 4 de 4 en triples, 12 punts consecutius, Mihajlo Andric es posaria l’equip a l’esquena i un 14-0 de parcial deixaria un 100-86 a pocs minuts del final. A partir d’aleshores, i fent baixada, la Bombonera, plena de gom a gom, es dedicaria a celebrar la victòria i la permanència a la Lliga Endesa amb una gran festa fins al definitiu 108-92.

El MoraBanc jugarà el proper dissabte a la pista del Monbus Obradoiro (20:45h) en directe a Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.

Informa: Òscar Merino